czwartek, 26 stycznia 2012

Surowka z pekinka papryka i jablkiem ze o czosnku

Składniki

kapusta pekinska
papryka(najlepiej trzy kolory)
jablko
cebula
czosnek
majonez,jogurt grecki
sol,pieprz
odrobina soku z cytryny

mozna tez dorzucic drobno pokrojony szczypiorek lub koperek



Przygotowanie

Kapuste pekinska pokroic w paseczki,przeplukac,odcedzic i dobrze posolic.Wymieszac i pozostawic aby troszke zmiekla(mozna wczesniej rowniez sparzyc wrzatkiem).

Papryke umyc,sparzyc i pokroic w paseczki.

Jablko umyc,obrac ze skorki i zetrzec na tarce na grubych oczkach.

Cebulke drobno posiekac.

Majonez polaczyc z jogurtem,dodac przecisniety przez praske czosnek.

Wszystkie skladniki ze soba polaczyc,dobrze wymieszac i pozostawic aby sie przegryzly.Na samym koncu,surowke skropic sokiem z cytryny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz