piątek, 13 stycznia 2012

Babka górnicza smaczna

Składniki

2 szkl. mąki
1 szkl. mleka
1 szkl. cukru
1/2 kostki margaryny
1 jajko
2 łyżki dżemu
proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki cynamonu
kakao




Przygotowanie

Margarynę, jajo, cukier, dżem utrzeć mikserem na gładką masę.
Dodać cynamon, kakao, mąkę, mleko i proszek do pieczenia.
Do babki można dodać rodzynki lub posiekane orzechy.
Ciasto wylać do formy i piec ok. 40 min.
Jeszcze ciepłą babkę posypać cukrem pudrem albo zrobić polewę.

Na zdjęciu babka jest dwu kolorowa, ciasto podzieliłam na 2 części, białą i ciemną z kakaem.
Babka wg. przepisu wychodzi ciemna i dlatego się nazywa górnicza.

SMACZNEGO !!!

    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz