niedziela, 29 stycznia 2012

Łatwa sałatka z kapusty pekińskiej

Składniki

1/2 kapusty pekińskiej


1 czerwona papryka


1/2 zielonego ogórka


1/2 puszki kukurydzy


1 cebula


sos:


4 łyżki jogurtu naturalnego


2 lyzki octu winnego


5 łyżek majonezu


2 zabki czosnku


sól,pieprz


 





Przygotowanie

Sałatkę należy zaczac od przygotowania sosu:

w miseczce wymieszać jogurt,ocet,majonez, czosnek drobno posiekać(ewentualnie przecisnąć przez praskę),dodać szczyptę soli,pieprzu i cukru.Odstawić na 10 minut w chłodne miejsce.

Kapustę i paprykę pokroić w paski,ogórek w plasterki,cebule w kosteczkę.Wszystko dokładnie wymieszać,dodając odsączona kukurydze.Zalać przygotowanym sosem.

                           

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz