środa, 11 stycznia 2012

Ogórki Diabelskie ^^

Składniki

2 kg małych ogóreczków,


2 główki czosnku,


12 łyżek oleju,


1,5 szklanki octu,


0,5 kg cukru,


2 płaskie łyżeczki chilli ( można więcej jak ktoś lubi:)





Przygotowanie

Ogóreczki zasypujemy solą tak na oko aby puściły wodę zostawiamy na 6 h (ja zostawiam na krócej też jest dobrze) Wodę odlewamy, na oleju smażymy czosnek przeciśnięty przez praskę na kolor jasno złoty. Gotujemy zalewę: 1,5 szklanki octu, 0,5 kg cukru można dodać również troszkę( szklankę) wody. Łączymy to z olejem. ogóreczki pakujemy do słoików, zalewamy zalewą, pasteryzujemy ok 10 minut od zagotowania. Smaczego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz