sobota, 14 stycznia 2012

Kotlety z indyka w migdałach

Składniki

Dla 4 osób:



3/4 kg filetu z indyka
sól, pieprz 
2 łyżki tartej bułki
2 łyżki płatków migdałowych
curry
2 łyżki mąki
2 jajka 
2 łyżki oleju
2 łyżki masła




Przygotowanie

Mięso umyć i osuszyć, pociąć w plastry. Rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na 10 min. Tartą bułkę wymieszać z migdałami i curry. Obtoczyć mięso w mące, roztrzepanych jajkach i tartej bułce. Smażyć na oleju wymieszanym z masłem z obu stron na chrupiąco. Na każdym kotlecie położyć wiórek masła, przykryć patelnię i dusić 5 min na bardzo małym ogniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz