czwartek, 26 stycznia 2012

różowy sernik z brzoskwiniami

Składniki

ciasto:
40 dag maki pszennej
2 lyzeczki proszku do pieczenia
3 zoltka
3 lyzki kakao
pol lyzeczki galki muszkatolowej
pol lyzeczki cynamonu
25 dag margaryny
5 dag cukru pudru
5 dag wiorkow kokosowych

masa serowa:
1 kg bialego sera poltlustego
20 dag cukru pudru
15 dag margaryny
3 zoltka 6 bialek
2 budynie wisniowe


puszka brzoskwin
4 bialka
pol szkl cukru pudru




Przygotowanie

make przesiac dodac miekka margaryne i posiekac nastepnie dodac cukier proszek galke cynamon zoltka wiorki i wszystko razem wymieszac nastepnie dodac kakao i zagniesc ciasto podzielic na 2 czesci wlozyc do lodowki na 2 godz









ser dwukrotnie zemlec
margaryne utrzec z cukrem pudrem i caly czas ucierajac dodawac po jednym zoltku oraz po lyzce zmielonego sera nastepnie dodac budyn i wymieszac na koniec dodac ubite bialka i polaczyc z masa

brzoskwinie osaczyc bialka ubic z cukrem na sztywna piane

blache wylozyc papierem do pieczenia
jedna czesc ciasta zetrzec na tarce o grubych oczkach na dno blaszki nastepnie wylac mase serowa na masie poukladac czastki brzoskwin i przykryc je ubita piana na to zetrzec druga czesc ciasta
wstawic do nagrzanego piekarnika 180 piec ok 1 godz
gotowe wystudzone ciasto posypac cukrem pudrem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz