niedziela, 22 stycznia 2012

Babka gotowana

Składniki

1kostka margaryny
6 jaj
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki krupczatki
1 szklanka maki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
zapach
polewa czekoladowa



Przygotowanie

Margarynę ucieramy z cukrem , dodajemy po 1 żółtku .Do dobrze utartej masy stopniowo dodajemy obie mąki wymieszne z proszkiem do pieczenia,gdy juz wszystkie składniki się połączą dodajemy na koniec ubitą pianę i delikatnie mieszamy.Wlewamy do formy wysmarowanej margaryną /masłem/ i wysypanej bułką tartą.
Zamkniętą formę / specjalna forma do gotowania babek/ i wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy pod przykryciem 1 godzinę.
Po ugotowaniu odkrywamy formę i po lekkim przestygnięciu wyjmujemy babkę a następnie polewamy ją polewą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz