niedziela, 1 stycznia 2012

Serniczek na zimno pani Wandy

Składniki


  

Biszkopt z 3 jaj.

Masa serkowa:
2 serki waniliowe po 500g
opakowanie żelatyny 20g (na 1 L wody)

Dodatkowo:
dżem wiśniowy (300g)
truskawki
galaretka truskawkowa



Przygotowanie

Upiec biszkopt i ostudzić. Blaszka 24x30cm.

Masa serkowa: żlelatynę rozpuścić w 1 szklance wody.
Serki wymieszać i dodać wystudzoną żelatynę (może być letnia).

Kolejność:
Biszkopt posmarować dżemem.
Nałożyć masę serkową.
Truskawki i zalać galaretką.





Przepis dostałam od znajomej czyli właśnie pani Wandy.
Serniczek jest bardzo dobry i naprawdę szybko się go robi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz