sobota, 7 stycznia 2012

Śmietankowo-pomarańczowe ciasteczka

Składniki

- 230 g masła
- 230 g cukru
- 1 jajko
- 1 łyż. pr. do pieczenia
- 1 łyż. aromatu pomarańczowego
- 2 łyżki gęstej śmietany 30%
- otarta skórka z pomarańczy
- 440 g mąki pszennej



Przygotowanie

1. Rozgrzać piecyk do temp. 175 stopni.
2. W dużej misce utrzeć mikserem masło z cukrem.
3. Dodać jajko, aromat pomarańczowy, śmietanę i otartą skórkę z pomarańczy.
4. Przesiać mąkę razem z pr. do pieczenia. Dodawać do masy stopniowo, dokładnie miksując. Ostatnią partię mąki wymieszać łyżką.
5. Uformować ciastka.
6. Piec do momentu, kiedy brzegi ciasteczek zaczną lekko brązowieć.


SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz