wtorek, 24 stycznia 2012

pudding chlebowy

Składniki

ok 100 gr. bułki karmelowejjajko100 gr smietany 12%200 ml mlekaok 3 łyzki cukru (poł na pół biały z brazowym)szczypta cymamonujakies ziarenka,otreby lub żurawina albo rodzynkisyro np. klonowy lub kefirek do podaniamasło badz maslo orzechowe do foremek




Przygotowanie

Wydrażyc bułkę,miąsz podrzec na kawałki i to samo zrobic ze skorką.wymieszac razem.zagrzać mleko z łyżą cukru.Wymieszać śmietanę z jajkiem, cukrem i cynamonem.rozłozyc bułke do 2 nasmarowanych foremek i wymeszac z ewentualnymi dodatkami.zalac mlekiem.Poczekac az chwile wchlonie i wylać śmietankę na to.poczekac chwile i wstawic do nagrzanego piekarnika na jakies 15-20 min az z wierzchu bedzie chrupiace a w srodku mięciutkie:)podawac na ciepło z jakims dodatkiem np syropkiem lub samo:)
smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz