niedziela, 1 stycznia 2012

łatwa świąteczna pascha

Składniki

250 g zmielonego twarogu,
50 g masła,
2 łyżki cukru pudru,
2 łyżki kwaśnej smietany,
10 g rodzynek,
10 g migdałów,
2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej,
Suszone owoce,
Orzechy.




Przygotowanie

Rodzynki moczyć chwilę we wrzątku. Odsączyć je i posiekać migdały.
Twaróg utrzeć z masłem, cukrem pudrem i smietaną.
Dwa nieduże (lub jedno większe) naczynia wyłożyć gazą i napełnić masą serową.
Wierzch również okryć gazą i połozyć talerzyk (do obciążenia).
Wstawić na noc do lodówki.
Następnego dnia delikatnie odwinąć gazę, prezłozyć na talerz i ładnie udekorować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz