czwartek, 5 stycznia 2012

Koreczki mini kanapeczki.

Składniki


płat śledziowy 1 sztuka
rzodkiewka 5 plasterków
ser żólty 5 dag
ogórek świeży 5 plastrów
oliwka zielona 5 plasterków


Dip jogurtowy:
-kminek mielony rzymski 2 łyżki
-świeża mięta pieprzowa 2 gałązki
-jogurt naturalny 250 g
-gęsta śmietana 100 g
-sól 1/2 łyżeczki
-cukier szczypta
-chili w proszku 1/2 łyżeczki




Przygotowanie

Na wykałaczki nakładamy wymienione składniki i kawałek śledzia.



Przepis na dip jogurtowy:
Utłuc kmin rzymski w moździerzu.Umyć miętę,osuszyć,poobrywać listki i drobno posiekać.Wymieszać jogurt ze śmietaną na gładką masę.Dodać kmin i miętę.Przyprawić na koniec solą,cukrem i chili.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz