niedziela, 13 maja 2012

Zupa afrykańska

Składniki

Szklanka posiekanej cebuli, szklanka posiekanej czerwonej lub zielonej papryki, 3 zmiażdżone ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek, 4 szklanki wody, 2 szklanki pokrojonych ziemniaków, szklanka pokrojonych pomidorów, 1/4 łyżeczki skórki startej z cytryny, łyżka soku z cytryny, mielona słodka papryka, pieprz i sól, posiekana natka (można pominąć).



Przygotowanie

Cebulę, paprykę i czosnek udusić na oleju z małą ilością wody, następnie dodać resztę wody i pozostałe składniki z wyjątkiem natki i przypraw. Gotować zupę przez 30 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Podawać posypaną natką (niekoniecznie). Smacznego .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz