czwartek, 3 maja 2012

Łatwy barszczyk

Składniki

wywar 1:
1 porcja rosołowa lub 2 udka z kurczaka
pieprz
sól
 1 łyżeczka vegety


wywar 2:
1 kg buraków 
2 łyżki octu
pieprz
sól
1 łyżeczka vegety
4 ziela angielskie
2 lisie laurowe


2 ząbki czosnku











Przygotowanie

Wywar 1: mięso zalewamy wodą,dodajemy przyprawy i gotujemy 1 godz.,studzimy. Wywar 2: buraki obieramy,kroimy w kostkę zalewamy wodą,dodajemy przyprawy i gotujemy 1 godz.,studzimy. Wywar 1 i wywar 2 wystudzone przecedzamy przez sito do jednego garnka i dodajemy obrany i przekrojony na pół czosnek i podgrzewamy lekko,aby się dobrze połączyło.Można jeszcze trochę doprawić.

Taki barszczyk smakuje z gotowanym jajkiem,do krokietami,pasztecikami i uszkami. SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz