sobota, 19 maja 2012

fajne i pyszne mięsko

Składniki


1-1,3 kg szynki
20 dkg boczku wedzonego
3 duze cebule
musztarda ostra
przyprawy



Przygotowanie



Szynke nacinamy w ten sposób aby powstał duży płat.
Rozbic tłuczkiem ile sie da.
Posmarowac musztardą,wyłożyć plastry boczku a na to pokrojoną w plastry cebulę.
Zwinąć w roladę i spiąć wykałaczkami.
Obsypać pieprzem i przyprawą do mięs.
Włożyć do naczynia lub miski i zasypać pokrojoną cebulą
Zostawić na kilka godzin w lodówce lub na całą noc.
Po tym czasie zdjąć cebulę z mieska i obsmażyć mocno na patelni.
Pod koniec smażenia dodac cebulkę
Przełożyć wszystko do naczynia żaroodpornego,podlac lekko wodą,przykryć i piec około 2 godz w temp.200st

Wytworzy sie smaczny sosik,który można doprawic po swojemu i zaklepać mąką aby lekko zgęstniał.

Podawać z ziemniaczkami lub kluseczkami:)

Spróbujcie,naparwde warto:))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz