wtorek, 29 maja 2012

Pieczeń wieprzowa w czarnej kawie

Składniki

Składniki½ kg wieprzowiny2-3 cebule1 mała główka czosnku100 g masła¾ szklanki mocnej kawy naturalnej1 łyżka mąkisólpieprzoreganobazyliamajeranek



Przygotowanie

Sposób przyrządzenia:Mięso pokroić w dużą kostkę, cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. W rondlu rozgrzać masło, zrumienić mięso, dodać cebulę i czosnek. Zalać ½ szklanki wody i ¾ szklanki kawy − dusić około 30−40 minut, doprawić solą, pieprzem, oregano i bazylią, szczyptą majeranku. Mąkę rozrobić z mlekiem, dodać i zagotować. Można podawać z ryżem lub kaszą na sypko, ziemniakami i surówką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz