środa, 30 maja 2012

Raisin Oatmeal Cookies

Składniki

1 cup old fashioned oats
3/4 cup of all-purpose flour (3 3/4 oz)
1/4 tsp cinnamon
1/4 tsp baking soda
1/4 tsp salt
4 Tbsp butter, melted and cooled
1 large egg
1 Tbsp of vanilla extract
1 cup packed dark brown sugar
1/2 cup of raisins





Przygotowanie

-Preheat oven to 350 degrees F
-Whisk together oats, flour, cinnamon, baking soda and salt
-Whisk together butter, eggs and vanilla. Stir in brown sugar, making sure to take out all lumps
-Add flour mixture to the butter mixture
-Add raisins
Roll dough into 1 inch balls and place on a cookie sheet. If dough is difficult to handle, place in the fridge for a few minutes
-Bake 11-13 minutes

Per cookie:
90 kcal; 2.5 grams of fat

TŁUMACZENIE (skopiowane od Sweetya- Dzięki =)

-1 szkl.owsianych płatków
-3/4 szkl. mąki,
-1/4 łyżeczki cynamonu,
-1/4 łyżeczki sody,
-1/4 łyżeczki soli,
-4 łyżki stołowe masła(stopionego i przestudzonego),
-1 duże jajko,
-1 łyz. ekstraktu wanilii,
-1 szkl. ciemnego brązowego cukru (W Stanach jest jasny i ciemny, ciemny ma mocniejszy smak)
-1 szkl. rodzynek.
(miary są podane w filiżankach-ale kiedyś już była dyskusja na temat takiej objętości i jest ona równa mniej więcej naszej,polskiej szklance)

Podgrzać piekarnik do ok.175 stopni.
Zmieszać razem płatki,mąkę,cynamon,sól i sodę.
Zmieszać razem masło,jajko,wanilię.
Upewnić się ze w cukrze nie ma grudek-ewentualne usunąć.
Dodać mieszaninę mączną do mieszanki maslanej.
dodać rodzynki.
Zagnieść ciasto.Zrobić z niego kuleczki(dokładnie 1 calowe;)))i poukładać na papierze do pieczenia.Jeśli ciasto lepi się do rąk-włożyć na kilka minut do lodówki.
Piec 11-13 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz