środa, 23 maja 2012

jajka faszerowane wg Olcii

Składniki

podaje przepis na 20 połowek
10 jaj- ugotowane na twardo


pasta chrzanowa

pół słoiczka chrzanu
pół opakowania serka homogenizowanego ( naturalny)
2 łyżki majonezu


pasta czosnkowa

4 ząbki czosnku
pół opakowania serka homo(naturalny)
2 łyżki majonezu




dodatkowo pieprz i papryka ostra




Przygotowanie

ugotowane, wystudzone i obrane jajka przekroic w zdłóż na pół

wyjąć delikatnie żółtka (połowe do jednej pasty polowe do drugiej)

białka ułożyc na talerzu(dziurka do góry)

zmieszać składniki past i lekko doprawić (i odstawić na pół godziny do lodówki)

jajka faszerować pasta ze szprycy, ozdabiać listkami pietruszki lub koperku

polecam !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz