niedziela, 20 maja 2012

Bakłażany nadziewane wegetariańskie

Składniki

 2 bakłażany, sól, 1 cebula, 2 ząbki czosnku,olej,żółty ser,przyprawy



Przygotowanie

Bakłażany gotujemy 5 min.Następnie przekroić je na pół i posypać obficie solą. Po godzinie wylać gorzki sok jaki puściły bakłażany.Następnie wydrążyć z nich łyżką miąż i dobrze wycisnąć z nich sok.Obrać cebulę, pokroić w kosteczkę, zeszklić na rozgrzanej olejem patelni, następnie dodać wydrążony i pokrojony w kosteczkę miąższ, pokrojony czosnek oraz przyprawy. Bakłażany nadziewamy tym farszem, układamy w naczyniu wierzchem do góry posypujemy startym żółtym serem i wstawiamy do gorącego piekarnika na około 25 min. w tem. 150 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz