czwartek, 24 maja 2012

żeberka w ostrym sosie

Składniki

1 kg. żeberek2 łyżki oleju2cebule2 ząbki czosnku2 łyżki octu4 łyżki ketchupuprzyprawy(sól,pieprz.delikat do mięs)-wszystko razem mieszamłyżka muszstardy2 łyżeczki cukruprzecier pomidorowy1/2 łyżeczki papryki



Przygotowanie

 WYKONANIE:
 Zeberka umyć i osuszyć.Obsmażyć na suchej patelni z obu stron.
 Musztardę,ocet,olej,przecier,cukier,paprykę,ketchup,przyprawy-wymieszać i dodać do mięsa.Dusić na małym ogniu,aż mięso będzie miękkie.
 Pod koniec duszenia dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę.
          SMACZNEGO


Przepis mam od mojej babci.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz