Składniki
biszkopt:
5 jajek
3/4 szklanki cukru
1 lyzeczka proszku do pieczenia
125 ml oleju
125 ml wody
1i pol szklanki maki
masa budyniowa :
pol lita mleka
budyn waniliowy
kostka masla
cukier do smaku
dla dodania masy puszystosci mozna dodac troche bitej smietany ale UWAGA moze sie zwazyc
2 galaretki truskawkowe
1 kg truskawek
Przygotowanie
Oddzielic bialka od zoltek . Zoltka ubic na piane dodajac polowe cukru ,nastepnie olej i wode . Bialka z pozostaloscia cukry ubic i wymieszac z masa zoltkowa . Przesiana make ,proszek do pieczenia dodac do ciasta delikatnie mieszajac. piec 25 min
masa : ugotowac budyn w 1/2 litra mleka ostudzic maslo utrzec z cukrem ,dodajac po lyzce budyniu ,ucierac na jednolita gladka mase
biszkopt masa budyniowa truskawki galaretka S M A C Z N E G O
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz