niedziela, 27 maja 2012

Lodowiec goski

Składniki

                                          SKŁADNIKI
-5żółtek
-0,5 szklanki cukru
-łyżka budyniu waniliowego w proszku
-szklanka mleka
-gotowe biszkopty (wzależności od wielkości blaszki)
-2 galaretki owocowe
-kostka masła roślinnego



Przygotowanie

                          SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
        Zagotowujemy mleko.Ucieramy żółtka z cukerm.Do utartych żółtek  wsypujemy budyń i ucieramy.Ostrożnie do żółtek dodajemy gorące mleko energicznie mieszając.Dobrze wymieszaną masę gotujemy,aby zgęstniała ciągle mieszając.
Studzimy.Masło ucieramy mikserem dodając po trochu ostudzonego budyniu.Galaretke rozpuszczamy zgodnie z przepisem i lekko ostudzamy.Następnie w galaretce maczamy biszkopty i układamy śćisłą warstwą.Na tortownicy smarujemy warstwę kremem i nakładamy następną warstwę biszkoptów.
Również maczająć biszkopty w galaretce. Na koniec smarujemy wierzch kremem i zalewamy stygnącą galaretką.
                     SMACZNEGO!!!!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz