czwartek, 1 marca 2012

Zupa wiosenna z indyka

Składniki

10 dag mięsa z indyka,
2 łyżki masla,
2 średnie cebule,
po 20 dag: marchwi, szparagów, kalarepki, kalafiora i świeżej zielonej fasolki,
60 dag świeżego zielonego groszku,
sól, trochę miodu,
2 pęczki zielonej pietruszki.




Przygotowanie

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki i podsmażyć na maśle. Zalać 1 l wody, dodać obraną cebulę i gotować 1 godz. Warzywa umyć, oczyścić, obrać i pokroić na małe kawałki. Wyłuskać groszek. Mięso wyjąć, wywar doprowadzić do wrzenia, wrzucić marchew, kalarepkę, szparagi i gotować przez dalszych 15 minut. Zupę zdjąć z ognia, doprawić solą oraz miodem i posypać posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz