niedziela, 18 marca 2012

Ryż curry z warzywami

Składniki


3 szklanki ryżu długozarnistego
6 szklanek wody
sól
łyżeczka czubata przyprawy curry
1 pierś z kurczaka
mieszanka chińska mrożona 450g
1/2 puszki kukurydzy konserwowej
4 duże pieczarki
1 łyżka oliwy z oliwek
1łyżka sosu sojowego+1 łyżeczka przyprawy curry



Przygotowanie

Ryż umyć,zalać wodą posolić do smaku wsypać łyżeczkę curry i ugotować na małym ogniu na sypko.
Pierś pokroić, usmażyć na łyżce oliwy z oliwek,dodać pokrojone pieczarki,kukurydzę z puszki i mrożonkę chińską ,dusić około 10 min pod przykryciem.
Na końcu dodać sos sojowy i curry,podawać z ryżem.Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz