sobota, 3 marca 2012

Sałatka fasolowa marynowana

Składniki

1 puszka fasoli czerwonej ok 450 g
1 puszka fasoli białej ok 450g
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki suszonego oregano
4 łyżki octu winnego
5 łyżek oliwy z oliwek
1 pęczek natki pietruszki
sól,pieprz,odrobina cukru,i około 1 łyżki musztardy



Przygotowanie

Cebulę posiekać drobno,posolić i odstawić na 10 min.Czosnek przecisnąć przez praskę,dodać musztardę,sól,pieprz,oliwę,ocet,oregano,cukier i wymieszać do uzyskania jednolitego sosu.Odsączoną fasolę wymieszać z cebulą,sosem i pietruszkę.Sałatkę wstawić do lodówki w celu schłodzniaGotowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz