wtorek, 6 marca 2012

Zupa pieczarkowa z makaronem wysmienita

Składniki

Udko z kurczaka


40 dkg pieczarek


1 marchewka


1 pietruszka


Kawalek selera


1 cebula


Ziele angielskie, lisc laurowy,sol, pieprz,


Kostka bulionowa lub lyzeczka wegety


£yzka masla


10 dkg makaronu np; swiderki





Przygotowanie

Wykonanie:

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody. Wkladamy mieso oraz pokrojona w kostke marchewke, pietruszke i seler. Dodajemy lisc laurowy, ziele angielskie oraz przyprawy Gotujemy ok. 40 min. Pieczarki kroimy w plasterki i smazymy na masle razem z cebula. Dodajemy do zupy i gotujemy 15 min. Na koniec dodajemy makaron i gotujemy ok.10 min, tak aby makaron sie nie rozgotowal. Dodajemy posiekana zielona pietruszke. Mozna dodatkowo zaprawic smietana. 

Smacznego!

   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz