środa, 28 marca 2012

Muffinki mocno czekoladowe z białym serkiem

Składniki

Na 12 dużych muffinek:


Suche składniki:



2 szkl. mąki
3/4 szklm cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
1,5 łyżki kakao

Mokre składniki:



1 szkl. mleka
40 g masła
1 jajko
1/2 tabliczki czekolady (u mnie Łaciata Milki)

Nadzienie serkowe:



200 g sera białego
2 łyżki cukru 
3-4 łyżeczki cukru waniliowego
1 jajko





Przygotowanie

Składniki suche zmieszać w misce.
W 1/2 szkl mleka rozpuścić czekolade i masło. Reszte skłądników mokrych połączyć i po roztopieniu sie czekolady dodać do masy mokrej.

Nadzienie serkowe dokładnie zmieszac ze soba.

Połączyć skłądniki suche i mokre. Wymieszać ale nie na zbyt dokładnie, byle składniki sie zmieszały.

Do formy muffinkowej nakładać troche masy czekoladowej+ łyżka masy serowej i znów masa czekoladowa.


Piec 20-30 min w 180oC.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz