poniedziałek, 21 listopada 2011

Tiramisu z serkami homogenizowanymi

Składniki




4 serki homogenizowane                                                       1/2 litra śmietany 30%                                                         2  duże opakowania biszkoptów okrągłych                              1 gorzka czekolada                                                              1 galaretka cytrynowa                                                            11/2 szklanki mocnej kawy rozpuszczalnej(do nasączania biszkoptów)                                                                          1 cukier waniliowy                                                                  kakao do posypania                                                     





Przygotowanie

Śmietanę ubić z cukrem waniliowym,nie przerywajac dodawać po łyżce serka homogenizowanego.Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzatku i gdy zacznie tężeć wlać do bitej śmietany z serkami.Biszkopty maczać w kawie i ułożyć na dużej blaszce,wyłożyć połowę bitej śmietany posypać kakao,znów biszkopty maczane w kawie i resztę śmietany.Wierzch można udekorować startą czekoladą.Wstawić do lodowki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz