Składniki
pierś z kurczaka
biała i jasnozielona część pora
makaron
mleko kokosowe
olej
przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka ostra, chili, kurkuma
Przygotowanie
Pierś pokroić w kostkę, przyprawić (wszystkim oprócz chili), dodać dwie łyżki oleju, wymieszać i odstawić na kilka godzin. Usmażyć na patelni.
Makaron ugotować i przełożyć na patelnię. Por drobno poszatkować i dodać do makaronu razem z czubatą łyżką mleka kokosowego (u mnie z puszki, gęste jak masło) i szczyptą chili. Podsmażyć. Jeżeli makaron wydaje się zbyt suchy, dołożyć mleka kokosowego.
Na talerz wyłożyć makaron, a na wierzch kurczaka.
Pojęcia o kuchni tajskiej nie mam, ale tak go sobie nazwałam .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz