poniedziałek, 7 listopada 2011

Sałatka z kapustą pekińską

Składniki

1/2 małej kapusty pekińskiej,
1 nieduży brokuł,
1 czerwona papryka,
podwójna pierś kurczaka upieczona we folii z dowolną przyprawą do drobiu,
makaron z 1 zupki "chińskiej"- ja dałam Knorr

Sos czosnkowy: wymieszać 3 łyżki majonezu+3 łyżki jogurtu naturalnego+sól+pieprz+2 zmiażdżone ząbki czosnku




Przygotowanie

Kapustę pokroić w nieduże paseczki.
Brokuły obgotować krótko w osolonej wodzie i podzielić na różyczki.
Paprykę i pierś z kurczaka( wcześniej upieczoną) pokroić w kosteczkę.
Makaron zalać 3/4 szkl.wrzątku, po napęcznieniu przestudzić i dodać do pozostałych składników.
Wszystko wymieszać, dodać sos czosnkowy, przemieszać, wierzch sałatki posypać odrobiną koperku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz