niedziela, 6 listopada 2011

Spaghetti alla Bolognese

Składniki

0,5 kg mięsa mielonego (nie z paczki, mięso zmielone z łopatki)
2 sosy Knorr Bolognese
1 pomidor
2 ząbki czosnku
sól
chili, pieprz
1 cebula
olej lub oliwa z oliwek



Przygotowanie

1. Cebule kroimy na kosteczke i podsmazamy na oleju
2. Do podsmazonej cebulki dodajemy bardzo drobno pokrojony pomidor bez skurki, smażymy 5 minut
3. Dalej do całości dodajemy mięso, przeciśnięte ząbki czosnku, szczypte soli i smażymy całość.
4. Do usmażonego mięsa wlewamy wodę zgodnie z opisem na opakowaniach z sosu i wsypujemy sos.
5. Całość dusimy do momentu zgęstnienia sosu. Na koniec wedle smaku dodajemy chili, pieprz oraz sól ewentualnie maggi.
 Gotujemy makaron spaghetti aldente i nakładamy przygotowany sos na makaron..

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz