Składniki
1 l soku pomidorowego
3 pomidory
5 kolorowych papryk
2 cebule czerwone
2 cebule zwykłe
0,5 kg pieczarek
3 laski kiełbasy toruńskiej
2 listki laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
1 łyżka przyprawy typu "Vegeta"
1/2 szkl. pikantnego ketchupu
5 kopiastych łyżek sosu słodko-kwaśnego (przepis wśród innych moich przepisów)
2 łyżki bawarskeij pasty paprykowej (przepis wśród innych moich przepisów)
olej
Przygotowanie
paprykę kroimy w paseczki, wrzucamy do soku pomidorowego, dodajemy przyprawy i zagotowujemy cebulę obieramy, kroimy w półkrążki i złocimy na oleju, następnie przekładamy do papryki. pieczarki kroimy w plasterki i również smażymy na oleju i przekładamy do papryki. kiełbasę kroimy w półplasterki i również smażymi i dodajemy do papryki pomidory kroimy w kostkę i surowe dodajemy do garnka z leczem dodajemy ketchup, sos i pastę i dusimy pod przykryciem ok. 20min na średnim ogniu.
Ja mojego lecza już więcej nie przyprawiałam, wyszło w sam raz.
Podajemy z pieczywem, kluskami kładzionymi lub śląskimi.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz