czwartek, 1 grudnia 2011

Faszerowane jajka

Składniki

* ugotowane jajka na twardo
* kilka plasterków szynki
* kilka płatów papryki konserwowej
* kilka konserwowych ogórków
* 2-3 łyżki majonezu






Przygotowanie

Jajka poprzekrawać wzdłuż na połówki. Wydrążyć żółtka. Szynkę, paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Żółtka rozetrzeć. Połączyć całość z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić przed podaniem. Udekorować natką pietruszki.

Farsz można przygotować z ulubionych własnych składników. Zamiast szynki dodać tuńczyka z puszki, albo makrelę i wtedy do niej dodajemy jeszcze drobniutko posiekaną sparzoną cebulkę (dla wyostrzenia smaczku). Takie jajka można nadziać prawie każdą ulubioną sałatką i na pewno będzie pyszne!


Smacznego! :)

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz