środa, 7 grudnia 2011

Zupa wiejska

Składniki

2 filety z kurczaka
4 pieczarki
kawałek pora
1 mała marchewka
2 ziemniaki
3 łżki oliwy z oliwek
3 cienkie parówki
1 łyżka koncentratu pomidorowego
3 łyżki kwaśniej śmietany [ja używam 12 lub 18%]
2 Kostki Mięsne Winiary
pieprz



Przygotowanie

pomysł Winiary - niestety nie mój. zupa rewelacyjna!!! smaczna i pożywna. często gości na moim stole w wersji bez parówek.

Filety, pieczarki, por, marchew i ziemniaki pokroić w paski. Poddusić na oliwie. Kostki Mięsne rozpuścić w 1 litrze wody, dodać zawartość patelni. Gotować 15min. Parówki pokroić w plasterki, dodać do zupy razem z koncentratem i śmietaną [koncentrat i śmietanę wymieszać razem przed umieszczeniem w garnku z zupą]. Doprawić pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz