sobota, 3 grudnia 2011

Sernik z płatkami migdałowymi

Składniki

25 dag masła
30 dag mąki
10 dag cukru pudru
2 żółtka

Masa serowa:

1 kg sera białego zmielonego
150 ml śmietanki kremowej
7 jajek
5 łyżek mąki ziemniaczanej
35 dag cukru pudru
1 cukier waniliowy
15 dag rodzynek

15 dag płatków  migdałowych
4 łyżki cukru /karmel/



Przygotowanie

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym następnie ucierając dodawać ser,śmietanę,mąkę i wszystko połączyć.Następnie dodać sparzone i oprószone mąką rodzynki i ubitą pianę delikatnie wymieszać.Ciastem wykleić tortownicę podpiec w temperaturze 200 stopni 15 minut.Masę wylać na podpieczone ciasto.Piec w temperaturze 180 stopni około 70 minut .Następnie wystudzić.Gdy wystygnie posypać cukrem pudrem ,prażonymi migdałami polać karmelem .Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz