czwartek, 29 grudnia 2011

Kakaowe trufelki

Składniki


30-35szt. herbatników
125g dobrej margaryny np. Palma
3 łyżki gorzkiego kakao w proszku np. DecoMoreno
1/2 szkl. cukru pudru
łyżeczka aromatu rumowego
50ml rumu
1 płaska łyżeczka cynamonu
orzechy laskowe
słodkie kakao rozpuszczalne np. Puchatek




Przygotowanie

herbatniki mielimy najlepiej na proszek ale mogą zostać grudki (ja rozdrabniam je nożykami w malakserze) do malaksera zakładamy widełki do ciasta wrzucamy proszek herbatnikowy, miękką margarynę, gorzkie kakao, cukier, aromat, rum i cynamon i wyrabiamy ciasto powstałą masę wkładamy na ok 1h do lodówki po schłodzeniu oddzielamy po łyżeczce masy w środek wkładamy orzech i formujemy kulkę kulki obtaczamy w słodkim kakao

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz