Składniki
2 bakłażany
1 cebula
1 świeża papryka
15 dg pieczarek
100 g pomidora
50 ml oliwy z oliwek do smażenia
Grecki ser Grawiera 50g
Koperek
Sól
Pieprz
Przygotowanie
Przepis na 4 porcje.
Bakłażany kroimy wzdłuż na pół. Wycinamy środki tworząc w ten sposób rynienkę na farsz. Smarujemy bakłażany oliwą z oliwek do smażenia posypujemy przyprawami i pieczemy ok. 10 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. C. Środki z bakłażanów i resztę warzyw kroimy w drobną kostkę i obsmażamy na oliwie. Dodajemy przyprawy i koperek. Tak sporządzony farsz układamy w podpieczonych bakłażanach. Ser Grawiera możemy zetrzeć lub pokroić w drobne paski i ułożyć na gurze farszu. Posypujemy koperkiem i zapiekamy w piekarniku aż ser będzie miał złoty kolor.
przepis pochodziz BOMI
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz