piątek, 3 lutego 2012

Salata lodowa z pomidorami i jogurtem

Składniki

Glowka salaty lodowej
4 duze pomidory
3-4 zabki czosnku
300 gram jogurtu naturalnego
3 lyzki majonezu
sol, pieprz, pieprz ziolowy, szczypta cukru



Przygotowanie

Wykonanie:

Pomidory pokroic w osemki i lekko posolic. Salate porwac na kawalki lub pokroic. Jogurt naturalny wymieszac z majonezem, posolic, popieprzyc i dodac szczypte cukru, przecisnac czosnek przez praske, dodac do sosu i dokladnie wymieszac.

W duzej najlepiej przezroczystej misce ukladamy warstwe salaty, pomidory i polewamy sosem. Znowu salata, pomidory i sos, i tak trzy razy, pamietajac aby na gorze byl sos. Smacznego!

Salatka jest przepyszna!  Polecam do obiadu lub na grilla!
Salatki wychodzi dosc sporo, ale znika w zawrotnym tempie:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz