czwartek, 9 lutego 2012

Dziecinnie proste paróweczki nie tylko dla dzieci

Składniki


parówki cienkie - ilość w zależności od potrzeb - najlepiej w naturalnym flaczku
ser żółty w plastrach najlepiej Ementaler bo się ładnie topi ale można próbować z innym
boczek wędzony
przyprawy wg gustu
ketchup, musztarda




Przygotowanie

Każdą parówkę otaczamy cienkim plastrem boczku  lub kładziemy po prostu plasterek boczku na wierzch i przyprawiamy do smaku a następnie owijamy plastrem lub dwoma żółtego sera. Można zrobić rówież odwrotnie - najpierw ser a później boczek.  Moim zdaniem bez przypraw jest równie smaczne!  Jesli potrzeba - spinamy wykałaczką i wkładamy do mikrofalówki na grillowanie a jeśli nie mamy takiej opcji to na podgrzewanie aż do momentu roztopienia sera. Podajemy z ketchupem lub musztardą do chlebka, ziemniaków, frytek oraz sałatek i surówek.

 Jeśli nie mamy boczku to robimy z samym serem.

Szybkie, proste i fajne danie - dzieci to bardzo lubią - a ich tatusiowie i mamusie .......... również

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz