Składniki
parówki cienkie - ilość w zależności od potrzeb - najlepiej w naturalnym flaczku
ser żółty w plastrach najlepiej Ementaler bo się ładnie topi ale można próbować z innym
boczek wędzony
przyprawy wg gustu
ketchup, musztarda
Przygotowanie
Każdą parówkę otaczamy cienkim plastrem boczku lub kładziemy po prostu plasterek boczku na wierzch i przyprawiamy do smaku a następnie owijamy plastrem lub dwoma żółtego sera. Można zrobić rówież odwrotnie - najpierw ser a później boczek. Moim zdaniem bez przypraw jest równie smaczne! Jesli potrzeba - spinamy wykałaczką i wkładamy do mikrofalówki na grillowanie a jeśli nie mamy takiej opcji to na podgrzewanie aż do momentu roztopienia sera. Podajemy z ketchupem lub musztardą do chlebka, ziemniaków, frytek oraz sałatek i surówek.
Jeśli nie mamy boczku to robimy z samym serem.
Szybkie, proste i fajne danie - dzieci to bardzo lubią - a ich tatusiowie i mamusie .......... również
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz