poniedziałek, 24 października 2011

Salatka jarzynowa z jajkami

Składniki

5 wiekszych ziemniakow
1 marchew
1 pietruszka
Groszek konserwowy(1 puszka)
3 ogorki kiszone
1 jablko
5 jajek
200ml majonezu
1 lyzka musztrady
Kilka kropli soku z cytryny lub octu
Sol, pieprz
Natka pietruszki





Przygotowanie

Ziemniaki, marchew i pietruszke umyc i zalac wrzatkiem. Gotowac 25-30 minut. Gdy wystygna obrac z lupinek i pokroic w kostke. Jajka ugotowac na twardo, obrac i pokroic w kosteczke, podobnie pokroic jablko obrane ze skorki i ogorki kiszone. Groszek odsaczyc z zalewy, dodac do calosci, wymieszac. Dodac musztarde, majonez, sol, pieprz i sok  z cytryny. Natke pietruszki posiekac drobniutko i dodac do salatki, calosc dokladnie wymieszac! Schlodzic przed podaniem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz