piątek, 7 października 2011

Chińska Zupka

Składniki

1 pierś kurczaka
opakowanie włoszczyzny
fix do chińskich potraw
2 kostki rosołowe
2-3 garści makaronu sojowego
sos sojowy
koperek



Przygotowanie

Pierś kurczaka pokroić na kawałki, podsmażyć dodać do mięska włoszczyznę i dalej  podsamżać.Po kilku minutkach dolać trochę wody i dodać fix do potraw chińskich.Wszystko przełożyć do garnka z gotującą się wodą z  kostkami rosołowymi. Kiedy warzywa będą miękkie wrzycić połamany makaron sojowy.przyprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem.Chwilkę pogotować,zdjąć zupkę z ognia,przykryć i zostawić na 5-10 minut aż makaron dobrze napęcznieje.Na koniec posypać koperkiem, może być nawet suszony.
Ja zanim mięsko podsmażę to trochę je przyprawiam delikatem do mięs.
 SMACZNEGO!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz