poniedziałek, 10 października 2011

ryba po japońsku ap

Składniki

·        1 kg filetu


·        vegeta


·        sól, pieprz


·        papryka konserwowa


·        ogórek konserwowy


·        cebule


·        ciasto:


·        szkl mąki,


·        1/2 szkl wody (mleka)


·        1 jajko


·        1 łyżka vegety


·        zalewa:


·        1 mały koncentrat


·        4 łyżki ketchupu


·        2 szkl wody


·        zalewa od papryki





Przygotowanie

Ciasto: rozbić jak gęstą śmietanę.
1kg filetu obsypać vegetą, solą i pieprzem, umoczyć w cieście i usmażyć. Pokroić w kostkę 4 cebule, kilka ogórków konserwowych i 1 słoik papryki konserwowej – wymieszać i układać w naczyniu na zmianę ryby-warzywa....
Zalewa: zagotować i zalać (gorącą) ryby.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz