Składniki
2 filety z kurczaka
mały por
pomidor
ser mozarella
tymianek suszony
sól, pieprz
oliwa z oliwek
kilka plastrów boczku
Przygotowanie
Filety rozbić tępą stroną noża, posypać solą i pieprzem i obsmażyć na rozgrzanej oliwie.
Por pokroić w krążki, pomidora w plasterki. Odrobię oliwy z oliwek rozgrzać na oddzielnej patelni, zeszklić por, dodać całe plastry boczku i plastry pomidora, dusić wszystko razem przez kilka minut. Pora ułożyć na usmażonych piersiach posypanych wcześniej tymiankiem, na porze należy ułożyć plasty pomidorów, a na nich boczek i na koniec polać je sosem powstałym podczas duszenia pora, boczku i pomidorów. Na to wszystko ułożyć plastry mozzarelli i posypać tymiankiem. Przykryć i dusić ok. 2 minuty, aż ser się rozpuści.
PRZEPIS POCHODZI ZE STRONY www.foody.tv
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz