poniedziałek, 10 października 2011

kolorowa panga

Składniki

4 płaty ryby panga
80 dag małych ziemniaków
25 dag marchewki
30 dag fasolki szparagowej
sok z jednej cytryny
8 łyżek bułki tartej
3 łyżki masła
jajko
mąka
sól, pieprz, wegeta, przyprawa do ryb




Przygotowanie

Rybę solimy i skrapiamy sokiem z cytryny. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.Marchewkę kroimy w talarki i z fasolą gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu warzyw dodajemy do nich 2 łyżki oliwy i mieszamy. Rybę obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy na złocisty kolor. Usmażoną rybę podajemy z warzywami, można posypać natką pietruszki. Jak ktoś lubi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz