czwartek, 20 października 2011

Raffaello........pychotka ....musisz spróbować

Składniki

Biszkopt z 7 jaj ,
śmietana kremówka 30% 0,5 litra ,2 śmietany śniezki ,
płatki migdałowe,
dzem wiśniowy z kawałkami owoców ,
olejek smietanowy ,
kokos ok 20dkg.



Przygotowanie

Zrobić biszkopt --przepis znajdziesz w moim przepisie--pyszny biszkopcik z dzemem i koksem .Jak biszkopt wystygnie przekroić go na połowe --doł biszkoptu namoczyc ---szklanka wody z olejkiem smietanowym i posmarować dzemem.Przygotować smietane kremówkę -ubić ze sniezkami podzielić na 2 częsci do jednej dodac płatki migdałowe i posmarowac na dzem- przykryć 2 biszkoptem, na góre posmarowac resztą ubitej smietany i posypać płatkami kokosowymi .Wstawić do lodówki najlepsze do zjedzenia na 2 dzien Pychotka!!!!!!!!!polecam!!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz