piątek, 20 kwietnia 2012

salatka drobiowa z kokardkami

Składniki

20 dag filetow z kurczaka
1 lyzka margaryny
15 dag makaronu kokardek(kolorowych)
15 dag malych pomidorkow
4 dag groszku
5 dag pieczarek
1/2 lyzki majonezu
7,5 dag odtluszczonego naturalnego jogurtu
1 l-ka soku z cytryny
1 l-ka mieszanki ziolowej
sol, pieprz



Przygotowanie

Filety opruszyc sola, pieprzem, obsmazyc krotko na margarynie
Makaron ugotowac, odcedziec
POmidorki naciac na krzyz, sparzyc, usunac skorke, pokroic w cwiartki, usunac pestki miazsz pokroic w slupki.Pieczarki pokroic w plasterki
Filety pokroic w paski , dodac makaron, gdzyby, poidory, groszek- calosc wymieszac

Majonez+ jogurt- wymieszac, dodac sok cytrynowy , sol, pieprz , ziola.gotowym sosem polac salatke

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz