czwartek, 12 kwietnia 2012

Pikantne koperty

Składniki


ciasto francuskie (ja używam z Biedronki)
laska dobrej kiełbasy bądź kilka grubszych plasterków szynki
kilka łyżek kukurydzy z puszki
świeża papryka
żółty ser (ja dałam również fetę)
po łyżce śmietany, majonezu i keczupu
łyżeczka ostrej musztardy (polecam rosyjską, moją ulubioną)
sól, pieprz, ulubione zioła
jajko do posmarowania kopert




Przygotowanie

Kiełbasę (szynkę), paprykę i ser pokroić w kostkę. Wymieszać z resztą składników. Doprawić do smaku.
Ciasto podzielić - w zależności od tego, jakie chce się uzyskać koperty - na 8-12 kwadratów, nadziewać farszem, składać rogami do środka, smarować roztrzepanym jajkiem i piec 15 minut w temp. 200 stopni C. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz