sobota, 7 kwietnia 2012

Muffinki z truskawkami

Składniki

12 porcji:

250 g truskawek
1 op. cukru waniliowego
150 g margaryny
100 g cukru
3 jajka( z czego 1 cale i 2 zoltka)
200 g maki
1/2 op proszku do pieczenia



Przygotowanie

1. Truskawki pokroic na drobne kawalki i posypac je cukrem waniliowym

2. Margaryne wymieszac z cukrem na piane, dodac cale jajko i dwa zoltka i znowu wymieszac. Z bialek ubic sztywna piane i odstawic na bok.

3. Make wymieszyc z proszkiem do pieczenia i dodawac kolejno po lyzce do masy. Dodajemy nastepnie truskawki a na koncu dodac piane z bialek i ostroznie wymieszac.

4. Ciastem wypelniac foremki do muffinek i piec 25 minut w temp. 175°C.


                            

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz